Stivuitoare cu ridicare înaltă noi conform principiului modular
Stivuitoare cu ridicare înaltă noi conform principiului modular
Compania STILL GmbH din Hamburg, Germania a dezvoltat prin modelele EXV 10 şi EXV 12 o nouă generaţie de stivuitoare cu ridicare înaltă acţionat prin bară de tracţiune, care au fost prezentate în premieră la CeMAT 2008 şi care sunt prevăzute pentru capacităţi portante de 1,0 respectiv 1,2 tone. Aparatele se bazează pe un concept modular, care oferă clientului posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de opţiuni, pe acelea care corespund exact condiţiilor sale de utilizare şi cerinţelor sale. STILL doveşte astfel şi în acest segment de produse înclinaţia sa spre a oferi clienţilor un produs pentru fiecare acţiune intralogistică.
Acest lucru este de exemplu valabil pentru diferite catarge (catarag tele sau HiLo), EXV 12 deţine chiar, în premieră, o opţiune pentru un catarg triplu.

În centrul dezvoltării s-au aflat următoarele caracteristici: robusteţe, siguranţă şi timp redus pentru întreţinere. Stabilitatea ridicată este garantată printre altele de o geometrie modificată a catargului, colţare de furcă consolidate şi un şasiu mai rigid. Ambele stivuitoare cu ridicare înaltă dispun de o acţionare cu current alternativ (AC) care nu necesită întreţinere şi nu se uzează, cu o capacitate de 1,2 kilowaţi. Astfel sunt garantate capacităţi de transbordare ridicate, la costuri reduse de întreţinere. Cu ajutorul comenzii moderne a sistemului de propulsare AC, aparatul dispune de un control îmbunătăţit al tracţiunii, poate fi manevrat cu uşurinţă şi dă dovadă de un comportament sigur în timp ce este condus. Comportamentul sistemului de propulsare poate fi setat de către departamentul service STILL cu parametrii stabiliţi de client.

Capacitate completă de trabsbordare sau sensibilitate ridicată

Sistemul de propulsare cu pompă face ca hidraulica să fie deosebit de performantă. Astfel sunt posibile viteze mai mari de ridicare şi coborâre cu sau fără sarcină, decât la modelul anterior EXV. În acelaşi timp hidraulica reacţionează mai sensibil şi are un nivel de zgomot redus. Cu ajutorul întrerupătorului principal în trei poziţii, fiecare utilizator al stivuitorului cu ridicare înaltă poate adapta această sensibilitate a hidraulicii la situaţia sa de lucru. Astfel el poate alege între poziţia pentru dinamică completă cu o capacitate de transbordare corespunzător de mare sau sensibilitate ridicată a controlului furcii, potrivită în special pentru manevrarea bunurilor sensibile respectiv pentru încărcarea precisă a maşinilor.

La fel ca şi motostivuitorul electric de la STILL, EXV dispune de un control inteligent, dependent de unghi al vitezei barei de tracţiune. Atâta timp cât bara de tracţiune se află încă în poziţie aproape verticală, viteza maximă şi implicit pericolul de accidente este redus în mod semnificativ. Abia atunci când distanţa utilizatorului faţă de aparat creşte şi implicit unghiul barei de tracţiune este mai plat, poate fi atinsă viteza maximă de şase kilometri pe oră. Acest concept de siguranţă este completat de un întrerupător la capătul capului barei de tracţiune, prin activarea căruia are loc o mişcare scurtă de reversare a aparatului departe de utilizator.

Conceptul de bară de tracţiune eficientă, optimizată ergonomic, de la STILL permite şi în cazul EXV o operare comfortabilă a tuturor funcţiilor – indiferent dacă utilizatorul este stângaci sau dreptaci. Tastele mari permit o manevrare şi cu mănuşi. Noile stivuitoare cu ridicare înaltă lucrează printre rafturi la fel de eficient ca şi la încărcarea şi descărcarea camioanelor. De aceea acestea completează perfect programul pentru tehnica de depozitare de la STILL.
 
Contactează-ne
Vrei să afli mai multe? Contactați-ne pentru informații suplimentare.