Conceptul nou de economisire a energiei
Conceptul nou de economisire a energiei "Blue-Q = IQ" pentru stivuitoare economiseşte până la 20 %
Pe piaţă se recunoaşte o tendinţă, care uneşte performanţa şi rentabilitatea. Din ce în ce mai mulţi clienţi nu mai solicită viteză maximă, ci capacitate mare de transbordare cu simţul proporţiilor.
Aici intervine noul program de economisire a enrgiei "Blue-Q = IQ". Acesta stă pentru rentabilitatea şi responsabilitatea faţă de mediul înconjurător inteligente.
Între 10 şi 20 procente economisire a consumului de energie sunt posibile, în funcţie de profilul de utilizare şi dotarea vehiculului. Aceasta presupune la un stivuitor electric cu o capacitate portantă de 1,6 tone pe 5 ani cu utilizare în trei ture, aproximativ 2500,- Euro. Nu au fost calculate efectele de reducere a costurilor prin uzare redusă, durată de viaţă mai mare a unei baterii şi timp de utilizare îmbunătăţit per încărcare. Astfel se reduc şi emisiile de CO2 atunci când se produce curentul electric, căci unde este foloseşte mai puţină energie, trebuie produsă şi mai puţină energie.
Stivuitoarele STILL sunt orientate către cerinţele exigente ale clienţilor. Acelaşi lucru rămâne valabil şi pentru Blue-Q. STILL integrează în mod activ şoferul în acest concept. Acesta decide în mod conştient, să atingă un obiectiv cu un consum de resurse cât mai mic, în favoarea firmei sale şi a mediului înconjurător.
Printr-o simplă acţionare a unui buton, se activează modul eficient Blue-Q (butonul albastru). Printr-o optimizare inteligentă a caracteristicilor sistemului de propulsie se economiseşte energie exact acolo, unde nu influenţează procesul de lucru. Poate fi comparat cu un şofer aflat în trafic, care economiseşte combustibil, adaptând modul său de şofat la fluxul traficului.
Modul Blue-Q influenţează nu numai modul de şofat, ci şi oprirea inteligentă a conumstorilor electrici. În total consumatorii secundari, în funcţie de dotări şi utilizare, contribuie cu până la 35% energie (stivuitor electric) la consumul total. Merită o privire exactă a modului de utilizare, de ex. dacă şoferul are nevoie în timpul mersului în marşarier numai în spate de lumină. Farurile din faţă pot fi oprite sau die Sucher, lumina pe timp de mers sau încălzirea pot fi oprite, atunci când vehiculul stă pentru o perioadă îndelungată respectiv atunci când şoferul părăseşte vehiculul.
Pentru început, stivuitoarele electrice STILL, RX 20 şi RX 60 vor fi dotate cu această noutate.
Blue-Q = IQ reprezintă pe viitor şi un întreg concept intelligent pentru rentabilitate şi responsabilitate faţă de mediul înconjurător. Intralogistica necesită nu numai vehiculele pentru transporturi uzinale moderne, ci merge mult mai departe. Necesar este un punct de pornire constant, care înţelege vehiculele şi şoferii inclusiv instruirea acestora drept parte componentă a unui sistem complet. Aici este vorba de integrarea fluxului fizic de materiale şi fluxul de informaţii corespunzător. Compania STILL GmbH din hamburg, Germania a stabilit permanent tendinţe în acest domeniu prin invenţii inovatoare.
 
Contactează-ne
Vrei să afli mai multe? Contactați-ne pentru informații suplimentare.