STILL Stivuitor hibrid capabil de fabricat în serie
STILL Stivuitor hibrid capabil de fabricat în serie
Odată cu noul stivuitor Diesel RX 70 Hibrid, compania STILL GmbH din Hamburg, Germania urmează consecvent calea către un consum de energie şi emisii CO2 reduse. Vehiculul a fost conceput pe baza stivuitorului Diesel de succes RX 70 şi este primul stivuitor hibrid care va putea fi fabricat în serie.

Noul RX 70 dispune de două sisteme de stocare a energiei. Astfel, pe lângă rezervorul pentru Diesel, stivuitorul este dotat cu aşa-numite Super-Caps, care se află în partea posterioară a vehiculului. Aceşti condensatori de mare performanţă cu strat dublu se încarcă cu energia eliberată de vehicul în timpul frânării. Atunci când se accelerează fluxul de energie din Super-Caps aduce o performanţă suplimentară. Energia câştigată astfel este utilizată ulterior drept energie de propulsare. Motorul Diesel produce de asemenea curent printr-un generator de curent alternativ pentru motorul electric. Drept conexiune între toate sistemele serveşte electronica de performanţă, care controlează şi încărcarea şi descărcarea acumulatorului suplimentar de energie.

Super-Caps folosite drept acumulatori de energie electrică

În principiu sunt disponibile diferite sisteme de stocare a energiei– necesare sunt o densitate bună a energiei şi a randamentului, durata de viaţă ciclică şi un nivel al randamentului cât mai ridicat. Super-Caps se caracterizează prin faptul că, preiau rapid curenţi ridicaţi şi îi cedează la fel de rapid pentru procesele de accelerare. Cu ajutorul sprijinului din acumulator, motorul cu ardere este descărcat în timpul accelerării cu aproximativ 30 %, iar turaţia motorului cu ardere este redusă în timpul accelerării prin contribuţia motorului electric cu aproximativ 6 %.

Modul de utilizare ideală pentru RX 70 hibrid este pentru branşele în care sunt necesare procese dese de frânare accelerare, ca de ex. Pentru încărcarea şi decărcarea camionaelor în industria de băuturi. Economisirea de energie este, în acest caz, în funcţie de intensitatea diferitelor procese de lucru, de până la 11 %.

Prremiu pentru protecţia mediului chiar de la modelul de serie

Vehiculul RX 70 aflat pe piaţă a făcut furori în special datorită valorilor sale de consum reduse. Pe baza acestor rezultate, "Fork Lift Truck Association" din Marea Britanie (FTLA) a acordat acestui vehicul de serie Premiul pentru Protecţia Mediului FTLA 2008. În ciuda capacităţilor mari de transbordare mari, necesarul de combustibil este de numai 2,5 litri pe oră (RX 70 – 2,5 tone, 60 proceduri de lucru pe oră conform VDI 2198 nou).

Odată cu RX 70 Hibrid, STILL face consecvent un pas mai departe şi testează acceptanţa pe piaţă prin teste la faţa locului, la clienţi.
Stivuitorul de viitor este o piesă importantă în întregul concept STILL, de a optimiza în continuare intralogistica prin vehicule pentru transporturi uzinale deosebit de eficiente, luându-se în considerare responsabilitatea faţă de mediul încojurător.
 
Contactează-ne
Vrei să afli mai multe? Contactați-ne pentru informații suplimentare.